Rólunk

20 évvel ezelőtt jöttem Magyarországra technológusként. Mikor a Carl Semler GmbH megvásárolta a korábbi bérmunkapartnertől a céget, akkor lettem cégvezető. Az ezzel járó irányítási és gazdasági feladatok mellett a cipész szakma szeretete a mai napig megmaradt bennem, így örömmel veszem, ha a kollégák gyakorlati kérdésekkel fordulnak hozzám és együtt oldunk meg egy-egy technológiai problémát. Büszkeséggel tölt el, ha végigmegyek az egyes üzemrészeken és látom a dolgozóink keze alól kikerülő minőségi cipőalkatrészeket és kész cipőket.

Alfred Burkhart
ügyvezető

A vállalkozás története

A mai cipőgyár elődje 1991- ben családi vállalkozásként Sós és Tóbiás Kft. néven 30-40 emberrel működött, fő profilja már akkor is a külföldi bérmunka volt. Az 1990-es évek közepén már a SEMLER adta a megbízások döntő hányadát. 2004-ben a Carl Semler Scuhfabrik Gmbh megvásárolta a vállalkozást. A cég neve két évvel később lett SEMLER Kft. A termelésbővítés folyamatos volt.

A látványos modernizáció és bővítés 2009-ben következett el, ami egy új, 800 négyzetméteres munkacsarnok, szociális blokk, étkező, öltöző kialakítását jelentette. A modern tűzödét, már egy, a hatékony munkaszervezéshez és folyamatirányításhoz elengedhetetlenül fontos, új, automatizált gépsorral rendeztük be.

Napjainkban több mint 200-an készítenek évente és átlagosan nagyjából 200 féle modellt. Naponta 850 pár felsőrész és 1400 pár cipő készül a SEMLER Kft. magyarországi gyárában az egyedi igényekhez is alkalmazkodva: 34 mérettől – 47-es méretig.

A vállalkozás története

A SEMLER Kft. modern technológiával, magas minőségben németországi piacra termelő cipőgyár Pécsett. Pénzügyi helyzete stabil, kiszámítható és kiegyensúlyozott partneri kapcsolatokra törekszik. Üzleti eredményessége mellett célja, hogy a jövőben is megtartsa a magas minőségű termelést, nyitott és felelős munkaadóként hosszú távon biztosítson munkahelyet, karriert és biztos megélhetést több mint 200, feladataikat jól ismerő, igényes dolgozójának.