Történelem

Carl Semler

1863 nyarán Carl Semler, 23 évesen, megalapította a Semler céget. Kezdetben textil, plüss papucsokat készített. Az ezekhez szükséges alapanyagot Carl Semler a háborúból megmaradt katonai zubbonyok felvásárlásából szerezte be. A női dolgozók otthoni varrógépeiken papucsot varrtak az anyagokból, amiket – hátizsákba rakva, házról – házra járva értékesítettek.

Így kezdődött

És a folytatás

  • 1875-ben vásárolták az első gépeket
  • 1890-ben mar 70 dolgozóval büszkélkedhetett a cég
  • 1900-ban indult az igazi gyári cipőtermelés
  • 1925-re a napi termelés elérte az 1500 párat.

A II világháború előtt már 500 dolgozóra nőtt a társaság létszáma. A II világháború alatt bombázás áldozata lett a gyár. A háború végén újra kellet kezdeni mindent! Az újjáépített gyárban 130 fővel indult a termelés. Ekkortól csak női cipőt gyártottak.

1945-től mind termelési kapacitásban, mind a dolgozói létszámot tekintve folyamatosan fejlődött a cég.

A gyár valódi családi sikertörténet. Az irányítás a mai napig is a Semler dinasztia leszármazottainak kezében van. Jelenleg az ötödik generáció felügyeli a lábbelik gyártását.

Naponta átlagosan 2500 pár cipőt készítenek, a német es magyar cég együtt 550 embert foglalkoztat.

A SEMLER ismert és közkedvelt, minőségi márka Németországban. SEMLER cipők sikerének titka, hogy a másfél évszázados családi tudás apáról – fiúra száll. Tisztelettel és alázattal adják tovább a mesterség folyamatosan megújuló fogásait, miközben a hagyományos értékeket ötvözik a modern kor minőségi elvárásaival.